בעלות על כתבי קודש מלפני כמאתיים שנה

סב סבי כתב לפני שנים רבות ספרים וחידושים רבים, והדפיסום במהדורות ישנות, ורצינו בתור צאצאיו להדפיס מחדש את כתביו, רצינו לשאול מי הבעלים על הכתוב בתוך הספרים, והאם מותר לנו להדפיס ע"פ התוכן הכתוב ממהדורות ישנות?
(לצורך שאלה זו אני מדבר על ר' משה בן גרשון מזאלושין, בעל המשפט צדק ותיקוני שבת).
שבת שלום.

תשובה:

שלום רב,

לפי החוק אין ליורשים זכויות לאחר שבעים שנה מפטירת המחבר. בבתי דינים נוהגים שאם אין היורשים מטפלים בהדפסה והפצה ברצף, שוב אין להם זכויות.
במקרה זה כמדומני שוודאי אין זכויות ליורשים וכל הרוצה להדפיס רשאי.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 39 עמוד 7 תשובה ד. לפי המופיע באתר היברו בוקס (כאן) הספר משפט צדק נדפס בשנת תקצ.