מסייע לדבר עבירה ואיסור שכר שבת בהקמת מערכת סולארית

האם יש בעיה להקים על גג ביתי מערכת סולארית, שתייצר גם חשמל בשבת למערכת החשמל של חברת חשמל.
שמעתי שאומרים בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שזו בעיה מצד שהחשמל מגיע למחללי שבתות, אך במה שונה הדבר מייצור ומכירה של מכשירים או כלי כתיבה למחללי שבת
וכן שמעתי שקשור לשכר שבת, אבל יש הבלעה עם שאר השבוע, גם בגנרטור ישנה אותה בעיה.
אשמח לדעת את התשובה, שנפק"מ היום לרבים שרוצים להרוויח מגג ביתם וכדומה, אם אסור – מה עונים על הנ"ל, והאם מה שאומרים בשם הגרי"ש אלישיב ועוד אכן נכון

תשובה:

שלום רב.

על הוראה כזו בשן הגרי"ש אלישיב לא שמעתי. לעצם הענין נראה לי שאין כל מקום לאסור. זה שהחשמל מגיע למחללי שבת הוא פחות מגרמא, כלל לא מוכרח שיקבלו דוקא מהחשמל שמיוצר אצלך והיוצור עצמו נעשה מאליו, וכבר הזכרת שלא שמענו שאסור למכור כלים לאדם שעלול להשתמש בהם בשבת באופן האסור, ובודאי לא כאשר יש בכך הפסד כספי ליצרן. בנוגע לשכר שבת צדקו דבריך שיש כאן הבלעה עם שכר השבוע כולו. כמו כן, יתכן שהואיל והחשמל מיוצר מאליו אין איסור להשתכר מחמתו.

מקורות:

על איסור מסייע לדבר עבירה באופנים דומים ראה כאן.