לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מהם כלים המקבלים טומאה, ומהן ההשלכות לכך בזמנינו?

שלום רב!
מה זה כלי/חפץ המקבל טומאה או טהרה וכי אפשר לדעת אם הכלי הוא טמא/טהור א"י מגע כלשהוא? מה נפקא מינה מעיניין זה והאם הוא הכרחי לימינו?

תשובה:

שלום רב.

מסכת שלימה הוקדשה בשישה סדרי משנה כדי לבאר אלו כלים מקבלים טומאה ואלו אינם מקבלים טומאה ובאלו סוגי טומאה מדובר, הלא היא מסכת כלים. כדוגמא: פשוטי כלי עץ – כלי עץ שאין בו בית קיבול – כעין מגש גדול אינו מקבל טומאה. כלי חרס מטמא מגבו וכו' וכו'. דינים אלו באופן ערוני אינם נוגעים לזמנינו כלל, כיון שבית המקדש בחורבנו ואין לנו קדשים וטהרות לאכול, וכולנו טמאי מתים באין לנו אפר פרה אדומה להטהר על ידה.

נפק"מ אחת יש בזה לזמנינו לענין כתמי נידה, שאם אירעו על דבר שאינו מקבל טומאה אין האשה נאסרת על ידי כך לבעלה. כמו כן, לא ניתן לסכך את הסוכה בדבר המקבל טומאה.