יעוץ בשלום בית

אישה שהחליטה לא ללכת למקוה בעקבות מריבה , ולאחר זמן הלכה האם הבעל מחויב להיות איתה או יכול להתעלם כדי ללמדה לקח?

תשובה:
שלום רב,

הראתי שאלה זו לרב אלעזר ולך, ולדבריו, באופן עקרוני אסור לבעל למנוע מאשתו עונתה. כמו כן גם לאשה אסור להתנהג בצורה כזו. יחד עם זה, מה שמתרחש ביניכם זה סוג של מאבקי כח, ואע"פ שכאשר אחד עושה דבר אסור אין זה מתיר לשני גם כן להתנהג באותה צורה. אבל ברור שלא ניתן לדרוש באותו הזמן מחוייבות חד צדדית.

לכן השאלה עוברת מהמגרש ההלכתי להתנהגות אנושית וחכמה ומועילה .
ניתן להבין את הרגשתך, ורצונך שלא להרגיש נשלט שברגע שהיא מחליטה ללכת למקווה אתה עושה כרצונה לכן אתה מעדיף להראות שאתה לא מנוהל על ידה. הבעיה היא, שבעובדה שאתה מתעלם ממנה, אתה בעצם מופעל על ידה, שהרי רצונך המקורי הוא שהיא תלך למקווה, והיא זו שבמעשיה לא רק שהתרחקה ממך, היא גם מפעילה אותך "להחליט" שאתה מתרחק. ובזה אתה בעצם נשלט פעמיים.

כדאי מאד ליצור קשר עם הרב ולך לו יש הרבה ניסיון בתחום, ובודאי ייעוץ איתו יוכל להועיל לכם בייצוב שלום הבית ביניכם.

מס' הנייד שלו הוא: 0548418686

בהצלחה