כיצד להכריז על אבידה שנמצאה במוסד גדול

המוצא מציאה במוסד גדול שיש בו כמה בניינים ובתי מדרשות ותלה מודעה בולטת בבנין המרכזי במקום גלוי ש"כולם" עוברים שם [כל התל' עוברים שם בדרך לחדר האוכל] ולא נענה האם חייב לתלות מודעה גם בשאר הבתי מדרשות.

תשובה:

שלום רב,

אינו חייב לעשות כן, אבל עדיף אם יתלה מודעות נוספות. ייתכן שהמאבד לא שם לב למודעה בדרך לחדר אוכל מחמת שהרבה תלמידים נכנסים בבת אחת, אבל הוא ישים לב למודעה בכניסה לבית מדרש.

מקורות:

בזמנינו לא נוהגים להכריז בדרך המבואר בשו"ע חו"מ סי' רסז סעיף ג – להכריז בבתי כנסיות בשעת התפילה – משום שקשה מאוד לעשות כן, ולכן נהוג להכריז בדרך של תליית מודעה. במקרה זה שהמאבד לומד באחד מבתי המדרשות היה ראוי להכריז בהם, ולפחות יש לתלות מודעה בכניסה אליהם ולא להסתפק במודעה בכניסה לחדר אוכל.