הזזת מאורר בשבת

רציתי לשאול עם מזיזים מאורר בשבת,יש שינוי בקצב זרימת החשמל או משהו כזה? או שינוי המערכת עצמה ?

תשובה:

שלום רב.

מותר לטלטל מאוורר בשבת לצורך גופו או מקומו [כגון שלא רוצים שינשב לכיוון מסויים, זהו לצורך מקומו, או שכן ינשב לכיוון מסויים שזהנו לצורך גופו], ואין חוששים לשינויים מינימליים אלו בקצב פעולתו, לפי שאין הדבר ניכר לעין ואינו נחשב למלאכה.

מקורות:

ראה ס' ארחות שבת פרק יט סעי' כו, וכן הורו גדולי ההוראה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי למה מאוורר מותר להזיז בשבת לצורך גופו ומקומו ובשאלה על הזזת מנורת שולחן או מנורה עומדת שיש מחלוקת פוסקים אם החשמל נחשב כאש ולכן מחמירים לא להזיז.
    ואם לא מזיזים כל המנורה אבל מכוונים כסוי של המנורה לימין או לשמאל האם זה מותר?

  2. על שלהבת יש סוג מוקצה מיוחד, כיון ששלהבת אינה כלי. והנדון הוא האם כל מנורה היום יש בה מוקצה של שלהבת או רק מנורת ליבון שיש בה אש ממש. להזיז את הכיסוי של השבת לעמפ ודאי מותר.

  3. תודה רבה על התשובה.
    לגבי המנורה לא מדובר על שבת לעמפ, מדובר על מנורה עומדת שהכסוי על הנורה כמו כובע שאפשר להזיז ימין ולשמאל כדי לכוון האור. גם מדובר על נורת לד (led).