הוצאת נשמה בשבת , מתי אסורה מדאורייתא ומתי מדרבנן

בס״ד, שלום כבוד הרב, באיזה חיות יש איסר מהתורה ואיזה דרבנן? ועוד, אם אני הורג בסכין נניח פרה , לא בדרך של שחיטה כך שבעצם אין לי שום יכולת להינות מבשרה , ואם נאמר שבאמת אני הורג את החיה לא לצורך כלל , האם האיסור הוא דאוריתא או מדרבנן? תודה

תשובה:

שלום רב.

אכן, הריגת בהמה שלא כדי להנות בבשרה נחשבת כ"מלאכה שאינה צריכה לגופה" ואינה אסורה אלא מדרבנן. אולם, אם הוא הורג כדי להנות מבשרה או מעורה, אף שאינה ראויה לאכילה יש בכך איסור דאורייתא.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שטז סעי' ח, ושציין לדעת הרמב"ם שמלאכה שאינה צריכה לגופה אסורה מדאורייתא [כנגד הכרעת כל הפוסקיןם].