האם מותר לצלם במוצאי שבת אנשים שסועדים עדיין סעודה שלישית?

פותחין בכבוד אכסניא הנהלת האתר הנכבד וכת"ר הרבנים המשיבים שליט"א יישר כוחכם ותהא משכורתכם שלימה מן השמים.

האם מותר למי שכבר הוציא את השבת לצלם שלוש סעודות וכו' מאלה שעדיין לא הוציאו.
ואם הוא עושה א"ז בחשאי.

תשובה:

שלום רב.

אין כל איסור לאדם שכבר הבדיל ונעשה אצלו חול לצלם סעודה זו הנעשית על ידי אנשים שהשבת אצלם עדיין בעיצומה. אולם, יתכן שאסור להם לבקש ממנו שיצלם אותם.

מקורות:

ראה רמ"א סי' רסא סעי' א שהקיל בזה לענין ערב שבת, אולם, נראה שבמוצאי שבת שהוא המשך מיום השבת עצמו הדין חמור יותר, שכן כל הטעם להקל בזה הוא שלא קיבלו עליהם את קדושת השבת לענין זה, משא"כ כאן שהקבלה היא ממילא ונמשכת מיום השבת עצמו, וצ"ע.