האם מותר לעשות דירוגים בשער

האם מותר לי לעשות דירוגים בשער?

תשובה:

שלום רב.

נראה שאין בכך כל איסור.

מקורות:

בענין זה יש לדון משני טעמים: א. האם יש בכך משום חוקות העמים. ולענין זה כתב בשו"ת אגרות משה (יו"ד ח"ד סימן יא אות ג) כתב שאין בזה איסור "חוקות הגויים", כי "דבר שחזינן שעושין כן כולי עלמא דנכרים, גם אלה שלא שייכי כלל לאמונתם ולחוקותיהם, מטעם שכן יותר ניחא לעלמא להנאתם, כבר ליכא על זה איסור דבחוקותיהם לא תלכו. וממילא גם הישיבה בגילוי הראש, שידוע לכל שאף הנכרים שלא שייכי לאמונת הנוצרים, ואף אלו שאין מאמינים בשום דבר, יושבים בבתיהם והולכים בחוצות בימות החמה בראש מגולה, משום שכן ניחא להו להנאת גופן, לא שייך לאסור זה משום הלאו דבחוקותיהם לא תלכו".

ב. יש לדון בזה משום "לא ילבש גבר שמלת אשה". ובזה, נראה שהואיל ומדובר בתספורת גברית הדבר מותר אף שכוונתו להתיפות. וכפי שכתב בשו"ת יחוה דעת ח"ו סי' מט לענין הסתכלות במראה וכיוצא בזה, שהואיל ומנהג הגברים כיום ליפות עצמם אין בכך איסור.