שמיעת ניגונים בעת כתיבת סת"ם

בס"ד
לכבוד הרב שליט"א
האם סופר סת"ם יכול שמוע שיעורי תורה או ניגונים תוך כדי כתיבתו?

לכאורה אדם מסוגל לעשות בו זמנית מספר דברים וכמו"כ המוח יכול לעסוק בעניינים שונים יחדיו ברמה מסויימת של מודעות וריכוז, השאלה האם ע"י שמיעת שיעור וכד' יכול להיחשב כאינו כותב לשם קדושה.

כמו"כ האם יהיה הבדל בזה בין סת"ם למגילת אסתר.
אם אפשר מקורות.

תשובה:

שלום רב.

בשו"ת שבט הלוי ח"ו סי' ו כתב שרע עליו מאוד מנהג סופרים לשמוע ניגונים או שיעורי תורה בעת הכתיבה. אולם, בשו"ת משנת יוסף ח"ו סי' קו כתב שאדם שנצרך לכך ביותר וכגון שכותב שעות רבות ועלול ליפול לעצבון מחמת השיממון רשאי להקל בכך, לפי שמן הסתם יכול לכוין לשני הדברים כאחד, לכתיבת הסת"ם ושמיעת השיעור. אלא שיקפיד לכבות את הטייפ לפני כתיבת השם. והוסיף שהגאון הצדיק רבי יצחק שלמה זילברמן זצ"ל היה שומע משניות בעת כתיבתו. בהוראות בד"ץ העדה החרדית נכתב שאין לשמוע טייפ בעת הכתיבה.

בהצלחה במלאכת הקודש.