תרופה בשבת למניעת חולי

בס"ד

שלום כבוד הרב,

קראתי שאם בנאדם מרגיש לא טוב והוא אינו יכול לקום ממיטתו בשבת אפשר לקחת תרופה.
רציתי לשאול אם אני לא מרגישה טוב אך אני יכולה לקום מהמיטה ולתפקד ואני רוצה לקחת כדור כדי שלאחר מכן המצב לא יחמיר (לאחר מכן אינני יכולה לקום מהמיטה או לקחת כדור כי אני סובלת מהקאות), האם זה אפשרי?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב.

כאשר במניעת התרופה תגיעי למצב של חולה הזקוק לשכב במיטה מותר לקחת את הכדור למניעה.

מקורות:

כך הורה הגאון רבי צבי ובר רבה של שכונת נוה יעקב בירושלים.