זהירות משבועות

שלום כבוד הרב שליט"א
בני הי"ו ביקש עזרה לקנות בית האם צריך לעשות איתו שטר הלוואה ע"י בית דין רבני או מספיק תקיעת כף בבקשה להורות אותנו כיצד ההלכה כדי שלא ניכשל ולא נכשיל אם מצב זה אולי לא נעים .
ב. במקווה ראיתי חוץ מכבודכם צרכים של עכבר סביר להניח ששתה מימי המקווה האם נפסל המקווה .

תשובה:

שלום רב.

א. לא כדאי לעשות תקיעת כף, למה ח"ו להסתבך עם שבועות. יהודים יראי שמים משך הדורות התרחקו מאד מאד משבועות. גם כשיכלו להשבע על אמת וקבם את כספם, נמנעו להשבע והפסידו כסף, רק כדי להתרחק משבועות. ניתן לעשות שטר הלוואה, באופן פרטי זה לגיטימי ומקובל לגמרי.

ב. המקווה לא נפסל.