פינוי שוכר שלא משלם שכירות

מעניין אותי לדעת מה פסיקת הרמב"ם בנושא ובכלל מהיא דעת התורה.

מדובר בשוכר דירה שאינו עומד בתשלומי השכירות כבר מספר חדשים.

תודה

תשובה:

שלום רב,

ניתן לפנות אותו מהדירה. כמובן, שרק באמצעות תביעה בבית דין ולא בכוח.

מקורות:

כל הסכם שכירות הוא על דעת שהשוכר יעמוד בתשלומים וממילא יש אומדנא דמוכח שאם השוכר אינו עומד בתשלומים ניתן לפנות אותו. עיין נתיבות סי' קצ סק"ז וסי' צא סק"ט לעניין קונה שאינו רוצה לשלם את התמורה. ועיין שם שמפרש כן בדעת הרמב"ם.

אמנם, בשו"ת רע"א סוף סי' קלג משמע שלא ניתן להוציא שוכר שאינו משלם מהדירה אלא מדין גביית חוב (שהמשכיר לוקח מהשוכר את הדירה כנגד החוב כמו שאר נכסי השוכר). אבל, בזמנינו שברוב רובם של החוזים מפורש שניתן לפנות את השוכר שאינו עומד בתשלומים, מסתבר שלכל הדעות ניתן לפנות מדין 'לשון הדיוט' ומדין מנהג המדינה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אין ספק שהיום המשכיר יכול לפנות את השוכר מהדירה. רק רציתי להעיר כי כדברי הגרע"א מצאנו גם בדברי הריטב"א (כתובות לד,ב): "אבל הכא כיון שכבר מת אביהם וירשו זכותו למה יתחייבו בשאלה, הרי זה כאילו שכר אביהם בית ומת שמשתמשין בו כל ימי שכירותו ואין חייבין בשכירותו אם לא הניח להם אביהם אחריות נכסים". ודבריו הובאו גם בחידושי הגרע"א על השו"ע סי' רמא סעי ג'.