הנטען על אשת איש

ב ה
ראשית הנני להודות לכם על התשובות בקשר א טילטול של אוכל בשבת לחולה
ב כניסה בשבת בדלת שניפתחה לילדה
ג מקלחת במים חמים

נפלה לי עוד שאלה או סיפור כזה
יש לי חבר מקורב ליהדות בן 43 רווק המתקשה למצא זיווגו מאוד מפליא על פניו לא חסר לו כלום שבכלום אם פרנסה אם בריאות וכו וכו
הסיפור שלו זה שבחורה נשואה הנימצאת בתהליכיי גירושין מבעלה ועוד יותר מעניין אשר כדיי לידחות הגירושין או לבטלם כדיי להישאר נשויי לה מרשה לה לנהל רומנים מחוץ למיסגרת בידעתו ה ירחם טירוף לא יאומן אך גם זה קיים בעולמנו
טוב אזיי היא מנסה לפתותו ובינתיים הם לא עשו את העבירה אך היו ביחוד קירוב בשר אך לא ביאה ממש כמה שהיסברתי לו שאסור בתכלית האיסור עדיין הניסיון קשה
ואז היגענו לפשרה שיחכה לגט אך כאן נישאלת השאלה האם אין כאן גזירת אסורה לבעלה ולבועלה אף על פי שלא הייתה כאן בעילה

ושוב תודה יישר כוח לכם

תשובה:

שלום רב,

צריך להבין, גם ללא ביאה ממש, אשת איש זה עריות! גם בקירוב בשר יש איסור דאורייתא! בנוסף על איסורים אחרים הכרוכים בזה.

עצם המציאות מה היה ומה לא היה אינו ברור מבחינה הלכתית. חז"ל אומרים במצבים כאלה "אש בנוערת ולא ישרף?". ונוסף, יש גם איסור הנטען על אשת איש כמבואר בשו"ע אבה"ע סי' יא. לכן אין טעם שנענה עכשיו בנושא זה. הבחור חייב לעזוב אותה מיד, אין ספק שאם הוא לא יעזוב אותה מיד הוא יכשל בעוד איסורים חמורים, אין בכך כל ספק…  אח"כ נוכל להתייחס ולענות האם היא מותרת לו או לא על פי הפרטים שיובאו לפנינו.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1