כתיבת אבי המאומצת בכתובה

בת מאומצת שלא מכירה את משפחתה הביולוגית וגם לא רוצה לברר עליהם.
איך לציין את שמה בכתובה למנהג הספרדים

תשובה:

שלום רב,

אין לכתוב את שם האב המאמץ בצורה רגילה. ניתן לכתוב בצורה ברורה שיראה שהוא האב המאמץ ולא האב הביולוגי.

מקורות:

על אף שמעיקר הדין שטר שכתוב ע"ש האב המאמץ מאחר שכולם מכירים אותו כך כאילו הוא בנו של המאמץ הוא ודאי כשר. וכתבוה אינה אלא שטר חוב. אולם נזהרו בכתובה שלא לכתוב כך משום החשש שמא יכתבו גם כך בגט, ובגט יש מקום לפסול את הגט אם נכתב שם האב הביולוגי בצורה רגילה. ראה אבה"ע סי' קכט, סעי' ט' וי'. וראה עוד בשו"ת אגרות משה (אבה"ע ח"א סי' צט, וח"ד אבה"ע סי' כו).

וראה בשו"ת מנחת יצחק (ח"ו סי' קנא) שכתב שאפר לכתוב שם הבת דמתקריא פלונית בת פלוני, ואז אין כל חשש.