עדות רווקות

שלום רב,
רציתי לדעת מהו מקור החיוב לעדות על רווקות? היכן אני יכולה לעיין בהלכות הקשורות לנושא?
תודה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום רב,

אין בזה הלכות מיוחדות, מעיקר הדין אין צורך בעדות על רווקות. ברבנות רק רוצים שיהיה יותר מסודר, ולמנוע חלילה מכשולים.

מקורות:

הדין פשוט, רואים את זה בהרבה מקומות, בין היתר בכתובות כב,א שדנה הגמרא באשה שבאה ואמרה אשת איש אני וחזרה ואמרה שהיא פנויה, האם היא נאמנת לחזור בה או לא. כלומר, כל השאלה רק בגלל שבתחילה אמרה אני אשת איש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה אבל לצערי היא לא מספקת אותי… הרי יש בוודאי הלכות, מי כשר לעדות, מתי מקפידים במיוחד… האם יש התייחסות לצורך בעדות כבר בגמרא? אם תוכלו בכ"ז להפנות אותי אשמח מאוד.
    תודה רבה!

  2. בודאי שישנם הלכות רבות בעדות. (את יכולה לראות תשובות שנענו באתר בענייני עדות (מאגר השו"ת, חושן משפט, עדות). אבל את שאלת על עדות על רווקות, וזוהי התשובה. אין כל איזכור בגמרא על הצורך בעדות על רווקות. להיפך, כפי שכתבתי לך, מעיקר הדין אשה שבאה ומצהירה שהיא רווקה אינה צריכה עדות על כך.