טילטול בשבת כשאין עירוב

באחת השבתות הקרובות השהה בחו"ל בעיר ללא עירוב. יהיה עלי לטלטל כרטיס על מנת שאוכל לצפות באירוע מסוים . כיצד אני יכול לעשות זאת בדרך הראויה ביותר מבחינה הלכתית
תודה
שלמה

תשובה:

שלום רב.

אין דרך להתיר טלטול של חפץ כל שהוא בשבת ללא עירוב [אף על פי שאם מטלטלים בשינוי – כגון בתוך הכובע או הנעל וכו' הדבר אסור רק מדרבנן ולא מדאורייתא, מכל מקום אין ספק שהקב"ה מקפיד גם על איסורי דרבנן…].

זכות שמירת השבת תעמוד לך בכל הענינים.

שבת שלום