האם מותר למכור מוצרים ליהודי שעובד בשבת?

בס"ד
שלום, במידה וישנם יהודים שעובדים בעגלות בקניונים בארצות הברית, האם מותר לי למכור להם סחורה ביודעין שהם עובדים בשבת והולכים למכור את המוצרים בשבת עם המותג המסויים ?

תשובה:

שלום רב.

נראה, שאם הם יכולים בלאו הכי להשיג את אותם מוצרים ממקום אחר, אתה לא מחוייב להפסיד מפרנסתך ולהמנע מלשווק להם מוצרים אלו, אולם, אם הם זקוקים דוקא לך, יש להמנע מכך.

מקורות:

בנוגע לאיסור לפני עיור לא תתן מכשול יש חילוק בין אם העבירה מזומנת לאותו אדם דוקא על ידי מסייע זה, שאז אסור הדבר מדאורייתא ["תרי עברי דנהרא"] לבין אם הוא יכול להשיג את אותו מאכל אסור וכיוצא בזה במקום אחר  ["חד עבר דנהרא"] שבאופן זה האיסור אינו אלא מדרבנן משום "מסייע לדבר עבירה. ולענין זה כתבו הפוסקים, שכאשר הוא אינו עובר את העבירה מיד באותה שעה שאתה מספק לו את החפץ והמניעה מלספקו לו כרוכה בהפסד – אין בכך איסור. הרחבה על כך ראה כאן.