התחתן עם אישה ונודע לו שהסבא הוא גר

אם אברך חרדי מבית לדורות נודע לו שאישתו אחד הסבים היה גר האם הקידושין שלו חלו או שהיה חו מקח טעות וחייב לקדש מחדש

תשובה:

שלום רב,

הקידושין תקפים לגמרי, ואין כל חשש או פיקפוק בענין.

מקורות:

גם אם יש אנשים שיעדיפו להתחתן עם משפחה שהסב אינו גר, אין כל ספק שאים בזה אפילו לא סרך קידושי טעות. וראיה ברורה לכך מיבמות מה,א, בגוי ועבד שבאו על בת ישראל, שהבן הוא כשר לקהל כפי נפסק שם בגמרא, אולם אותו אדם התלונן שלא רוצים להתחתן איתו למרות שהוא כשר. ולכן אמרו לו, לך למקום אחר, שלא מכירים אותך ושם תוכל לשאת בת ישראל כשרה. א"כ ברור שגם אם יש אנשים שלא רוצים התחתן איתו, אין בזה כל חשש בקידושין, אחרת מה העצה שיעצו לו?

מלבד זאת יש גם נושא של מחילה בקידושי טעות , ראה כאן בענין. אבל חשוב להדגיש, כי למרות שאין כאן קידושי טעות, אין זה ראוי כלל להסתיר מידע שחשוב לצד השני לדעת, ראה מה שכתב בשו"ת דברי יציב (אבה"ע סי' טו ומאד תמהתי על המדקדקים וכו') בענין.

בהצלחה