שלום,
תודה רבה על המדריך. אני רק לא הבנתי משהו, המדריך מלא בציונים לתמונות, כמו (תמונה 294)…
איפה בדיוק אפשר לראות את התמונות האלה?…. זה באג באתר, או שיש איזו בעיה אצלי?
(חוץ מזה, יש גם הפניות להערות שוליים, ואני לא מוצא אותם)
את התמונות ניתן לראות רק בספר עצמו. כאן אנו מביאים רק את קיצור ההלכות.
בהצלחה
אתמול ראיתי מס' טלפון שאפשר להתקשר אליו כדי לשאול. אני חייבת תשובה מהירה והמייל ששלחתי לא זכה לתגובה. לשאלה: מה בקשר לדפי סושי? הם עשויים מאצות ים. יש חברות מסוימות שהן בסדר או שא"א לבדוק ולנקות? תודה
אני לא יודע לאן הפנית את המייל ששלחת. בכל אופן, עכשיו אני רואה את הפניה שלך ואטפל בה בעז"ה.
אפשר לבדוק לאור השמש. לא צריכים על זה כשרות.
מה בקשר לשעועית?
מתוך כושרות: נגיעות המצויה בגרגירי השעועית היא נגיעות פנימית. קליפתה האטומה אינה מאפשרת לראות את הנגיעות מבחוץ, וכדי לחשוף אותה עלינו להפוך את קליפתה לשקופה יותר. לשם כך יש לבצע את הפעולות הבאות:
להשרות את כל מה שמעוניינים להשתמש בו במים כ10-12 שעות, כך הקליפה הופכת לשקופה ומאפשרת לנו לראות את מה שתחתיה. במידה ורוצים לקצר את זמן ההשרייה – ניתן לשרותם במים עם סודה לשתייה, במים חמים, או לבשל את הגרגרים עד שהקליפה מתרככת ונעשית שקופה (סימן לכך – כאשר הקליפה מתנתקת מהגרגר בקלות בלחיצה).
מניחים 5-6 גרגרים על גבי כף היד, ומתבוננים שאין בהם חורים, כתמים וצבעם אינו שונה משאר הגרגרים.
הופכים את הגרגרים באמצעות הנחת כף היד השניה עליהם והפיכת הידים, ומתבוננים על צידם השני.
מבצעים את פעולות מספר 2-3 בכל הגרגירים בהם מתכוונים להשתמש (כמות קטנה בכל פעם).
לאחר בדיקה זו:
בגרגירים שנמצאו נקיים – אפשר להשתמש.
בגרגרים שנמצאו בהם כתמים או חורים – יש לבדוק בדיקה פנימית, על ידי הסרת הקליפה, וחציית הגרגרים באמצעם, כדי לוודא שאין בתוכם חרקים.
גרגירי שעועית עם נקודה שחורה בראשם (הקרויים רוביא, או לוביא) נגועים יותר משעועית לבנה רגילה. ומשום כך בנוסף להשריה ובדיקה במים יש לקלף ולחצות באופן מדגמי כ10% מהגרגרים.
אריזות ואקום – בחנויות נמכרות קטניות באריזות ואקום נקיות מחרקים. כדי להשתמש ללא בדיקה יש לוודא את תקינות האריזה, במידה והיא שלימה ולא נכנס לתוכה אוויר, מותר להשתמש בתכולה בלא בדיקה. לאחר פתיחת האריזה ניתן לשמור את התכולה במקרר לאורך זמן ואין צורך לברור שוב.
אני ממליץ בחום להשתמש רק באריזות אלו ולחסוך את הקושי הנ"ל.
מה בקשר לכרובית וברוקולי יש דרך לבדןדנואז לאכול אותם כי פה לא רשום
תודהנ
כרובית לא ניתן לנקות.
מתוך כושרות: לברוקולי שני חלקים: תפרחת וגבעולים.
גבעולי הברוקולי – חלקים ואינם מותירים מקום לחרקים להסתתר. לכן לאחר הסרת התפרחת ניתן לנקותם מחרקים על ידי שטיפה יסודית בזרם מים תוך שפשוף של הגבעולים עם ספוג.
תפרחת הברוקולי – נגועה מאוד במיני חרקים שונים. התפרחת צפופה ביותר, החרקים סבוכים בתוכה ולכן ישנו קושי גדול לנקותה. בבדיקות שביצענו נמצא כי בברוקולי שאינו מפוקח ישנם לעיתים כ100 חרקים, רבים מהם נותרים גם לאחר שטיפה טובה. משום כך הכריעו פוסקי הדור שעל מי שאינו מומחה בכך להשתמש אך ורק בירקות מפוקחים המכונים בפי כל 'גוש קטיף' (מצוי בעיקר בחודשי החורף).
גם כאשר עושים שימוש בירק מפוקח – יש להדגיש שתי נקודות:
א. ירקות עלים מפוקחים מאושרים לשיווק כאשר עליהם מספר מועט של חרקים שעתידים לרדת בשטיפה. משום כך חובה לבצע בקפידה את הוראות השטיפה הכתובות על גבי האריזה. זו אינה המלצה אלא חובה גמורה, שהנמנע מלבצעה עלול לאכול חרקים בסבירות גבוהה.
שלום וברכה,
אני לא רואה שום דבר לגבי בצל רגיל יבש. ואני יודעת שהרבה פעמים זה נגוע בין העלים?
אם יש רווחים בין העלים, בתקופת הקיץ חשוב להפריד ולרחוץ.
שלום,
תודה רבה על המדריך. אני רק לא הבנתי משהו, המדריך מלא בציונים לתמונות, כמו (תמונה 294)…
איפה בדיוק אפשר לראות את התמונות האלה?…. זה באג באתר, או שיש איזו בעיה אצלי?
(חוץ מזה, יש גם הפניות להערות שוליים, ואני לא מוצא אותם)
את התמונות ניתן לראות רק בספר עצמו. כאן אנו מביאים רק את קיצור ההלכות.
בהצלחה
אתמול ראיתי מס' טלפון שאפשר להתקשר אליו כדי לשאול. אני חייבת תשובה מהירה והמייל ששלחתי לא זכה לתגובה. לשאלה: מה בקשר לדפי סושי? הם עשויים מאצות ים. יש חברות מסוימות שהן בסדר או שא"א לבדוק ולנקות? תודה
אני לא יודע לאן הפנית את המייל ששלחת. בכל אופן, עכשיו אני רואה את הפניה שלך ואטפל בה בעז"ה.
אפשר לבדוק לאור השמש. לא צריכים על זה כשרות.
מה בקשר לשעועית?
מתוך כושרות: נגיעות המצויה בגרגירי השעועית היא נגיעות פנימית. קליפתה האטומה אינה מאפשרת לראות את הנגיעות מבחוץ, וכדי לחשוף אותה עלינו להפוך את קליפתה לשקופה יותר. לשם כך יש לבצע את הפעולות הבאות:
להשרות את כל מה שמעוניינים להשתמש בו במים כ10-12 שעות, כך הקליפה הופכת לשקופה ומאפשרת לנו לראות את מה שתחתיה. במידה ורוצים לקצר את זמן ההשרייה – ניתן לשרותם במים עם סודה לשתייה, במים חמים, או לבשל את הגרגרים עד שהקליפה מתרככת ונעשית שקופה (סימן לכך – כאשר הקליפה מתנתקת מהגרגר בקלות בלחיצה).
מניחים 5-6 גרגרים על גבי כף היד, ומתבוננים שאין בהם חורים, כתמים וצבעם אינו שונה משאר הגרגרים.
הופכים את הגרגרים באמצעות הנחת כף היד השניה עליהם והפיכת הידים, ומתבוננים על צידם השני.
מבצעים את פעולות מספר 2-3 בכל הגרגירים בהם מתכוונים להשתמש (כמות קטנה בכל פעם).
לאחר בדיקה זו:
בגרגירים שנמצאו נקיים – אפשר להשתמש.
בגרגרים שנמצאו בהם כתמים או חורים – יש לבדוק בדיקה פנימית, על ידי הסרת הקליפה, וחציית הגרגרים באמצעם, כדי לוודא שאין בתוכם חרקים.
גרגירי שעועית עם נקודה שחורה בראשם (הקרויים רוביא, או לוביא) נגועים יותר משעועית לבנה רגילה. ומשום כך בנוסף להשריה ובדיקה במים יש לקלף ולחצות באופן מדגמי כ10% מהגרגרים.
אריזות ואקום – בחנויות נמכרות קטניות באריזות ואקום נקיות מחרקים. כדי להשתמש ללא בדיקה יש לוודא את תקינות האריזה, במידה והיא שלימה ולא נכנס לתוכה אוויר, מותר להשתמש בתכולה בלא בדיקה. לאחר פתיחת האריזה ניתן לשמור את התכולה במקרר לאורך זמן ואין צורך לברור שוב.
אני ממליץ בחום להשתמש רק באריזות אלו ולחסוך את הקושי הנ"ל.
מה בקשר לכרובית וברוקולי יש דרך לבדןדנואז לאכול אותם כי פה לא רשום
תודהנ
כרובית לא ניתן לנקות.
מתוך כושרות: לברוקולי שני חלקים: תפרחת וגבעולים.
גבעולי הברוקולי – חלקים ואינם מותירים מקום לחרקים להסתתר. לכן לאחר הסרת התפרחת ניתן לנקותם מחרקים על ידי שטיפה יסודית בזרם מים תוך שפשוף של הגבעולים עם ספוג.
תפרחת הברוקולי – נגועה מאוד במיני חרקים שונים. התפרחת צפופה ביותר, החרקים סבוכים בתוכה ולכן ישנו קושי גדול לנקותה. בבדיקות שביצענו נמצא כי בברוקולי שאינו מפוקח ישנם לעיתים כ100 חרקים, רבים מהם נותרים גם לאחר שטיפה טובה. משום כך הכריעו פוסקי הדור שעל מי שאינו מומחה בכך להשתמש אך ורק בירקות מפוקחים המכונים בפי כל 'גוש קטיף' (מצוי בעיקר בחודשי החורף).
גם כאשר עושים שימוש בירק מפוקח – יש להדגיש שתי נקודות:
א. ירקות עלים מפוקחים מאושרים לשיווק כאשר עליהם מספר מועט של חרקים שעתידים לרדת בשטיפה. משום כך חובה לבצע בקפידה את הוראות השטיפה הכתובות על גבי האריזה. זו אינה המלצה אלא חובה גמורה, שהנמנע מלבצעה עלול לאכול חרקים בסבירות גבוהה.
שלום וברכה,
אני לא רואה שום דבר לגבי בצל רגיל יבש. ואני יודעת שהרבה פעמים זה נגוע בין העלים?
אם יש רווחים בין העלים, בתקופת הקיץ חשוב להפריד ולרחוץ.
השאר תגובה