הנגיעות
1. פרי מחלקה שטופלה כראוי. לעתים רחוקות נגוע ואין חיוב לבודקו.
2.
פרי מגינות פרטיות או מחלקה שלא טופלה כראוי. לעתים נגוע ויש לבודקו.
תיאור הנגיעות
1. רימות זבוב הפירות . לעתים רחוקות נגוע ברימות זבוב הפירות, שצבען לבן ובראשן נקודה שחורה קטנה. הן ניכרות על־ידי תנועתן וראשן הכהה, אך בקטנותן קשה להבחין בהן.
עם התפתחות הרימות, נהיה האיזור הנגוע, ממוסמס ורך, ומקבל גוון כהה, (תמונות 226-237).
2. עכבישים וזבובונים. לעתים רחוקות עלולים זבובונים, עכבישים או חרקים קטנים לחדור לחלל ה"כתר" שבתחתית הפרי, (תמונות 366, 367).
לעתים מצויים על קליפת השסק כתמים חומים קטנים שאינם סימן לנגיעות, (תמונה 368).
הבדיקה
פרי רך מהרגיל, אפילו רק באיזור מסוים, או שצבעו הפנימי משונה, יש לחתוך בסכין את האיזור, ולבדוק את בשר הפרי [על ידי "קיפולו" החוצה, (תמונה 328)] אם מצויה בו רימה לבנה, (תמונה 368א).
אם נמצא פרי נגוע, יש לבדוק היטב את כל הפירות של אותה קניה.
השסק הוא פרי רגיש למכות, הגורמות לכתמים חומים בבשר הפרי. יש להבדיל ביניהם לבין נגיעות בפרי, (תמונה 369). פרי שקיבל מכה, צבעו משתנה לחום אך בשרו נשאר מוצק, (תמונה 370). לעומתו פרי נגוע, בשר הפרי ממוסמס ורך ובבדיקה מתגלות רימות, (תמונה 368א).
טוב לפתוח את איזור ה"כתר" שבתחתית הפרי לפני אכילתו, (תמונה 367) כדי לראות אם מצוי שם חרק.