מסחר עם חברה שעובדת בשבת

שלום רב,
האם מותר לבצע הזמנת אוכל מחברה שמספקת שירותי משלוחים ממסעדות, החברה שמספקת שירותי משלוחים
עובדת בשבת ומבקשת דמי משלוח, והמסעדה כשרה למהדרין?

תשובה:

שלום רב.

אם יש לך תועלת בעבודה איתם אין בכך איסור אף שהם מחללים שבת. אולם כמובן שאין להשתמש בשירותים שלהם בשבת [אם כל הבעיה היא נטילת השכר יתכן שיש לזה פיתרונות, אולם, מדבריך אני מבין שהמשלוח מגיע ברכב וכו'].

מקורות:

איסור מסייע לדבר עבירה אמור באופן שאתה מסייע בקיומה של העבירה עצמה, אולם סיוע עקיף כל כך לעבוד איתם שעל ידי כך החברה תצליח יותר וממילא תוסיף לעבוד בשבת, אינו בכלל האיסור.