לבטים בין גירושין לשלום בית

שלום רב,
היחסים ביני לבין אישתי לא היו טובים ככ, אבל היא לא אמרה לי דבר כך שמבחינתי זה רעם ביום בהיר
נעדרתי מהארץ במסגרת עבודה, וכשחזרתי מצאתי מכתב שאישתי כותבת לאחר והוא עונה לה
אומרת לה שהיא אוהבת אותו, ושהיא רוצה להתגרש ושהוא חשוב לה וכו
והבחור עונה שגם הוא אוהב אותה וכו

התברר כי מדובר בבחור עימו היתה בקשר – חשבה לפרק את הנישואים והיה לה רומן .
אני רציתי לשמור על שלום בית בכל מקרה ואישתי נשבעה שהקשר היה אך ורק אפלטוני ושלא היה מגע ביניהם.

גיליתי שהקשר נמשך לפחות כחודשים מתחת לאפי, ושהיתה שולחת לו תמונות שלה במהלך יום העבודה (תמונות תמימות… לא משהו אירוטי חלילה)

אישתי באמת נפגעה בקשר שלנו, אבל המעשה שעשתה לא יעשה.
מה מעמדה ומעמדי אם אחליט לפנות לביהד הרבני בבקשה לגירושין?

האם המכתב ובו גילויי האהבה מספיק בכדי לתאר בגידה?
המקרה קרה לפני כמעט שנה, אני ניסיתי לעשות הכל עמ לשמור על שלום בית אבל קשה לי עם העובדה שאישתי שיקרה לי ורימתה אותי, גם אם לא היה משהו פיזי ביניהם.
האם על אף הזמן שעבר אני יכול לבקש גט?

מה מעמד כל אחד לאחר בקשת הגט?
אין לנו ילדים או דירה משלנו…

תשובה:

שלום רב,

אכן מצב מאד מצער אליו נקלעת, אבל כפי שאתה מבין, אין כל איסור להמשיך לחיות איתה ביחד, אני מבין את הקושי שלך, אבל חייב להחליט עם עצמך מה עדיף לך, אין ספק שלהמשיך לחיות בצורה כזו, כשאתה לא משוכע מה הכי טוב עבורך, שאתה עדיין פגוע, זה לא בריא, ולא טוב. אם אתה מחליט להמשיך, אתה חייב לגשת לייעוץ שיסייע לך איך להמשיך.
אם אתה מחליט לפנות לביה"ד ולהתגרש, ככל הנראה מעמדך הוא ככל אדם שרוצה להתגרש. הסיפור שאירע לפני שנה לא יכול להוסיף לך הרבה נקודות…
אם תרצה ייעוץ יותר מקצועי אתה יכול לפנות לטו"ר איציק וינד 5979139 052
בהצלחה