האם מותר להגיש מאכל חלבי לאדם שאכל עתה בשרי?

שלום! האם מותר לי להכין למישהו שאכל בשרי משקה חלבי לבקשתו? האם אני מחטיאה אותו, למרות שהוא באופן כללי לא מקפיד על כשרות ונוהג לשתות משהו חלבי אחרי ארוחה בשרית? ולמרות שאני מזכירה שוב שזה אסור וצריך המתנה של 6 שעות, מעדיף בכל זאת שאכין בשבילו.

תשובה:

שלום רב.

אין ספק שאסור להגיש מאכל חלבי לאדם שאסור לאכול זאת באותה שעה, ויש בכך משום מסייע לדבר עבירה. כמובן, יש להמנע מכך בעדינות, להסביר את הענין בצורה נעימה כדי שלא להגיע לידי מריבה.