זמן ברית המילה ופדיון הבן בפגים

נולד לי נכד שנמצא בפגייה, בעז"ה ישתחרר כשהוא בן כ-35 ימים. שאלתי היא מתי יש לערוך לו ברית ומתי פדיון, יש לציין שטרם ניתן לו שם. תודה.

תשובה:

שלום רב.

ראשית, מזל טוב!

מועד עריכת הברית תלוי בהחלטת מוהל מקצועי, בדרך כלל נמנעים מלמול את התינוק עד שיגיע למשקל יציב של 2.5 ק"ג.

בנוגע לפדיון הבן, יש להמתין 30 יום לאחר שיצא מהאינקובטור, ואז לפדותו כדין. ויש שסוברים שאם כבר נגמר גידולו למרות שהוא עדיין באינקובטור פודים אותו בזמנו.

מקורות:

ראה ס' אוצר פדיון הבן פרק ג סעי' י – יא בשם הגרש"ז אויערבך. לדעתו, הואיל וסיבת ההמתנה עד ליום השלושים ללידה הוא כדי שיצא מכלל נפל, אף כאן, כל זמן שהרופאים חוששים לבריאותו לא יצא עדיין מכלל דין זה.

הצטרף לדיון

תגובה 1