נקוי כלים או שולחן בשבת בנייר סופג

שאלה:

האם יש איסור בשבת לנגב כלים עם מפיות נייר וכד', או לנגב את הידיים עם מפיות נייר, לנגב משהו שנשפך על השולחן או הרצפה עם נייר סופג?

תשובה:

שלום רב.

מותר לנגב כלים וכדומה בנייר סופג ובלבד שיזהר שלא לסוחטם. ולכן יש להשתמש בכמות מספקת של נייר שלא תבוא לידי סחיטה ולהשליכם מיד לפח.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק יב סעי' מא. הטעם לכך, הוא שבגד שאדם מקפיד על נקיונו אסרו חכמים לנגב בו כיון שבמנקל יבוא לידי סחיטה כיון שהוא חס עליו, מה שאין כן בנייר סופג שנזרק מיד לאשפה.