שימוש במטלית סינטטית בשבת

שלום רציתי להבין לגבי ספוג שבת אני מבין שישנם ספוגים שאף על פי שעשויים מפלסטיק שלא סופג אבל כיוון שהוא צפוף אז המים יכולים להעצר שם אף על פי שאינם נספגים הם כנוסים שם וזה גם אסור אז באיזה ספוג כן ניתן להשתמש ומה גבול הצפיפות וביותר שלא מצאתי ספוג עם הכשר

תשובה:

ספוג או מטלית שיש בהם סיבים צפופים אסור להשתמש בהם בשבת, ורק כאשר יש רווחים גדולים בין הסיבים והמים לא נצברים בתוכם הדבר מותר.

מקורות:

ראה ס' ארחות שבת פרק יג סעי' נז – סא. וראה שם בהערה שאיסור זה הוא מדרבנן, וכמו שמצינו לענין סחיטת שיער, ראה משנה ברורה סי' שכו סעי' ח ובביאור הלכה שם.