עשיית גמ"ח מכספי מעשר

שלום רב, האם זה בסדר לכתחילה לקחת את כספי המעשרות שלי מדי חודש ולהפקידם בחסכון לטובת נישואי ילדיי בעתיד?
תודה רבה
משה

תשובה:

שלום רב.

כספי מעשרות לא ניתן להפקיד אותם בתוכנית חיסכון עבור הילדים, כיון שהם מיועדים כבר עתה לצרכי מצוה או לצדקה. אולם, יש שהקילו ליטול לפחות חלק מכספי המעשרות ולעשות בהם גמ"ח להלוואת כספים לנזקקים, וברבות השנים כשהילדים ינשאו ויזדקקו לכסף זה [ויהיו ראויים ליטלו מכספי מעשרות ככל בן תורה עני], ניתן יהיה לתת להם אותו.

מקורות:

ראה אהבת חסד ח"ב סי' יח סעי' א.