מסייע לדבר עבירה בהשכרת מספר מונית למחלל שבת

שלום רב.

ראובן רוצה להשכיר לשמעון מספר של מונית לשנה ,האם צריך להתנות שלא יעבוד בשבת?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

אין ספק, שלכתחילה ראוי מאוד להתנות כך, ובפרט כשהוא יודע שהשוכר אינו שומר שבת עדיף לכתחילה שלא להשכיר לו אלא לאדם שומר מצוות. אולם, במקרה שיש בכך נזק כספי מסויים, ויותר בנקל ניתן להשכיר לאדם שאינו שומר מצוות, אין בכך איסור, ובלבד שלא ניכר לעין שמספר זה הוא שלו. ולכן, אם אנשים יודעים את המספר ומכירים שהוא שלו, יש להמנע כך.

מקורות:

על השכרת רכב או מספר של מונית לאדם המחלל שבת, ראה בהרחבה כאן. על כך שאם ניכר שמספר זה הוא שלו יש להמנע מהשכרתו למחלל שבת, ראה שו"ע סי' רמט סעי' א.