קבלת שכר על עבודה בעמותת חסד

שלם רב,
הציעו לי לעבוד בתור מנהל עמותה שעוסקת בצדקה וקירוב ליהדות.
האם ראוי לקבל משכורת עבור עבודה זו?
אם לא ינהל אותה אדם במשכורת כנראה לא ימצא מי שינהל בהתנדבות.

תודה,

תשובה:

שלום רב.

אין ספק שהשיקול אותו אתה מציין בשאלתך הוא שיקול מכריע. שום עמותה לא תוכל לפעול באופן מלא כאשר מנהליה אינם מקבלים משכורת וכל עבודתם בה אינה אלא בהתנדבות ובשעות הפנאי. יש בהחלט מקום לקחת מנהל בשכר הולם, ואין מנהל יותר מתאים מזה שמבין שבעצם מן הראוי היה לעבוד באותה עמותה בחינם… אדם כזה ודאי יעשה את עבודתו נאמנה ויתמסר לעמותה באופן שעולה עשרת מונים על שכרו.

בספרי הפוסקים מוזכר במקומות רבים המושג "שכר בטלה", שענינו, שאף על פי שאסור ליטול שכר על מצוות, מותר לאדם ליטול כעין פיצוי על היותו בטל ממלאכה אחרת לצורך קיום המצוה.

בהצלחה רבה, תזכה לעשות רבות למען אבינו שבשמים.