הפסק טהרה לאחר השקיעה בחו"ל

אני גרה בפריז עשיתי הפסק טהרה 20-25 דקות אחר השקיעה אולי פחות לא זוכרת
וכאן ההבדל בין השקיעה לצאת הכוכבים זה 50 דקות ולמחרת בדקתי.
אבל יומיים אחר כך לא בדקתי, רק ביום השלישי ואילך בדקתי שוב
ההפסק היה ביום שלישי
תודה

תשובה:

שלום רב.

אכן, יש לנו כאן צירוף מקרים מצער. שכן הפסק שנעשה אחר השקיעה אינו נחשב לכלום, והכרעת הפוסקים שכך הוא גם בחו"ל שהאופק שונה ובין השמשות מתמשך זמן רב [האופק אצלכם דומה מאוד לניו יורק, ורבי משה פיינשטיין עמד כבר על הנקודה שהזכרת והכריע לחומרא שלא מועיל הפסק לאחר השקיעה. גם המקילים בכך לא התירו אלא 4 דקות לאחר השקיעה [רק במקומות שהאופק כאמור] וגם בזה המנהג שלא כדבריהם.

לכן, הבדיקה שעשית למחרת בבוקר היא זו הנחשבת לך כהפסק טהרה, אולם, כיון שלמחרת אותו היום לא בדקת נמצא שחסרה לך בדיקת היום הראשון של הנקיים שהיא הכרחית, כך שרק היום השלישי בו כן בדקת נחשב לך כיום הראשון של הנקיים, אם אני מבין נכון זה היה ביום שישי, וממילא את יכולה לטבול רק ביום חמישי.

מקורות:

על הנידון אם ניתן בחו"ל לעשות הפסק טהרה לאחר השקיעה, ראה ס' נטעי גבריאל פרק מט.