אשכנזי אם רשאי לנהוג כמנהג אביו החורג הספרדי

בחור שגדל להורים אשכנזים אך עקב מקום מגוריו התפלל במקום ספרדי לאחר מכן התגרשו הוריו ואימו נישאה לאב ספרדי
אותו בחור התרגל משום מה למנהגים ספרדיים ואף את תפיליו קושר לפי מנהג הספרדים
כעת התעורר אותו בחור לשאול מה עליו לעשות
ובמיוחד בפסח מה עליו לנהוג
(במיוחד שאימו כרגע נוהגת כבעלה העכשווי והוא ספרדי כזכור, לכן היא מבשלת בפסח קטניות וכדו')
האם יכול לנהוג מה שרוצה (כמנהג יהדות ספרד)
או שחייב לחזור למסורת אביו כפי מנהג יהדות אשכנז?

תשובה:

שלום רב.

לכאורה אני לא רואה סיבה מדוע לא יהיה חייב לנהוג כמנהג אבותיו. בבעלי תשובה שלמדו את שמירת המצוות ואופן קיומם מבני עדה אחרת יש שהקלו להם שיכולים להמשיך כמנהגם, משום שאותם אנשים נחשבים להם כאבות רוחניים ובלאו הכי לא היה להם מנהג מסויים קודם לכן. אולם, כאן שהבן גדל אצל הורים אשכנזיים ומן הסתם נהגו בביתם בענינים רבים כבני אשכנז ורק לענין התפילה נהג כבני ספרד משום שכך התפללו בבית הכנסת, נראה שמחוייב הוא להתחזק במנהגי אשכנז כמנהג אבותיו ולהקפיד עליהם בכל הענינים.