שמיעת צד אחד ללא הצד השני

שלום,

האם כאשר ראובן שואל שאלת הלכה או הכוונה הלכתית/דינית לשם למידה (למשל פה באתר).
אך בעצם הוא נימצא באותו מצב וצריך את המידע כדי לדעת איך לפעל (למשך מול בית הדין).

האם ראובן עובר על "לפני עור"?
כי הרי הרב המשיב כאילו נותן הלכה לצד מסויים בללי לשמוע את הצד השני.

ברכה והצלחה.

תשובה:

שלום רב,

אין איסור לשמוע צד אחד ללא הצד השני, ואפילו להחליט עם מי הדין. הדין של שמוע בין אחיכם הוא דין על בית הדין שהפסיקה שלו מחייבת את הצדדים, שאסור לו לשמוע צד אחד ללא הצד השני.

בהצלחה