הסרת בתולים על ידי רופא אם מטמאת את האשה

דם בתולים לא אוסר? למשל אם רופאת נשים עושה ביתוק בתולין האשה לא נאסרת על בעלה לאחר מכן? אך אם הדבר קורה בקיום אישות עם בעלה אז היא כן אסורה?

תשובה:

שלום רב.

חכמים גזרו, שחתן המקיים יחסי אישות עם אשתו הבתולה בליל הנישואין, בועל בעילה זו ולאחר מכן חייב לפרוש ממנה עד שתספור שבעה נקיים ותטבול, וזאת בין אם ראתה דם בתולים בין אם לאו, ואפילו היתה בוגרת שמן הסתם כבר נשרו בתוליה קודם לכן, וזאת, כדי שלא יבואו לטעות ולהתיר גם דם וסת.

על אשה שיש לה קרם בתולים עב והבעל אינו יכול לקיים עמהיחסי אישות עד שרופאה תבתק את בתוליה, נחלקו הדעות אם לאחר פעולה זו היא נאסרת לבעלה וצריכה לספור שבעה נקיים.

מקורות:

בשו"ת אגרות משה יו"ד סי' פז כתב שחכמים לא גזרו אלא על הסרת הבתולים על ידי יחסי אישות, ולא מצינו שאסרו זאת כאשר הבתולים מוצאים על ידי רופא. וכ"כ הגר"ע יוסף בספרו טהרת הבית הקצר פרק י סעי' יג. אולם, בשו"ת מנחת יצחק ח"ד סי' נח האריך בראיות לסתור את דבריו, ולדעתו, גם באופן זה האשה נאסרת לבעלה. וכן דעת הגר"ש ווזנר  בשו"ת שבט הלוי  ח"ה סי' קיט.