טבילת מכשיר להכנת צ'יפס

שלום כבוד הרב שליט"א
יש לי מכשיר צ'פס חדש הרשת מתפרקת אפשר להטבילה אבל המתקן שבו השמן הוא מקשה אחת אי אפשר להטביל מה עושים תודה אם אפשר במחילה תשובה זריזה תודה

תשובה:

שלום רב.

אני מבין שכוונתך שלא ניתן להטביל את הכלי כיון שהוא מקשה אחת עם גופי החימום וחלקיו החשמליים. למעשה יש שתי אפשויות: 1. להטביל את כולו ולהמתין כמה ימים עד שיתייבש לגמרי [הכלי לא ינזק מהמים]. בימים קרים אלו זו עצה קצת בעייתית. 2. ניתן "לקלקל" משהו משמעותי בכלי, כמו לפרק את המנוע וכדומה, ולשוב ולתקנו, כך שגמר עשייתו יהיה על ידי יהודי, וממילא אינו חייב בטבילה.