בדיקת זרע עפ"י ההלכה

שמי == אני יש לי שתי בנות עכשיו אנחנו מנסים להיכנס להיריון כי לאשתי יש בעיה כ- 3 שלוש שנים אנחנו מנסים להיכנס להיריון ולא מצליחים עשינו בדיקה יש בעיה בחצוצרה שמאלית והיא סתומה הרופא המליץ לעשות טיפול עם הזרעה ושלח לעשות בדיקת השבחת זרע האם אפשר לעשות את הטיפול?

תשובה:

שלום רב,

בעקרון ניתן לעשות את הטיפול, בפרט שעדיין לא קיימת מצווה פריה ורביה. אולם יש לדעת איך לעשות את הבדיקה, לא בכל צורה מותר לעשות זאת. (ראה כאן מאמר ארוך שכתבתי בנושא איך ניתן לעשות בדיקת זרע או הפריה עפ"י ההלכה בלא לעבור על איסור הוצאת זרע לבטלה).

הייתי ממליץ לך להתקשר אל הרב משה שלזינגר (02.5001501) הוא מומחה גדול בתחום, ובודאי יוכל לסייע לך.

הרבה בריאות והצלחה.