נגיעה לפני חתונה

שלום וברכה, אני מאורסת לבחור מקסים ב"ה. אנחנו בעלי תשובה מאוד קשה לנו לשמור נגיעה לגמרי אנחנו לא מקיימים יחסי אישות חס ושלום אבל אנחנו לא שומרים נגיעה. רצינו לדעת האם חיבוק ונשיקה למשל הם עברה על פי השולחן ערוך? ובכלל מהם האיסורים מלבד יחסי אישות לפי ההלכה? תודה רבה!

תשובה:

שלום רב.

לא ניתן להתיר דבר כזה. חזקה עלינו דברי חז"ל, כי ממצב כזה יש רק דרך אחת – להכשל בעבירה, גם אם אתם לא רואים את זה עכשיו קורה, זה עלול להיות, ולכן גזרו חז"ל הרחקות. רק נדגיש, כי לאחר שחז"ל גזרו הרחקות, זה עצמו דבר אסור, גם אם בודאות גמורה לא יהיה לזה המשך.

נדגיש, כי חיבוק ונישוק כשלעצמו לדעת הרבה מהראשונים, מדובר על איסור דאורייתא! ולא רק הרחקות של חז"ל.

הפתרון הוא להחיש את החתונה, ועד אז יש להזהר..

שיהיה לכם במזל טוב, ותזכו להקים בית על אדני התורה והערכים!!