מניעת עבירה ממחלל שבת

יש לי קרובי משפחה קרובים מאד שהם רפורמים רחמנא ליצלן וגרים בארה"ב. כשהם פה הם מכבדים ומברכים לפני האוכל, מגיעים בצניעות וכו'. אני משתדלת שלא לכתוב להם מיילים קרוב לשב"ק כדי שלא יענו בשבת, למרות שגם כך הם נזהרים מכך. השבוע שלחתי להם מייל ביום שלישי והם ענו לי בשב"ק שלהם רחמנא ליצלן. הם יקבלו ממני אם אגיד להם להימנע מכך בעתיד. האם לעשות כן?

תשובה:

שלום רב.

בודאי שאם את יכולה לבקש מהם שלא לענות לך בשבת שכדאי לבקש מהם.כל חילול שבת שאנו מצליחים למנוע מהם, זה זכות גדולה. שימי לב, את יכולה למנוע מהם איסור שיתכן מאד שהוא איסור דאורייתא! למרות שעל מיילים אחרים הם יענו, אבל לפחות הרווחנו את המייל הזה.

ברכה והצלחה