ריבית במחילה על עודף לשליח לקנות

שלום.
ביקשתי מחבר שיקנה לי סט ספרים. הסט עולה סך של 148 ש"ח. כשחזר מן העיר והביא לי את הסט, נתתי לו 150 ש"ח. כי לא היה לי לשלם לו את הסכום המדויק.

האם מותר לי למחול לו על העודף ? ( האם יש הבדל בין כסף קטן כמו פה שההבדל הוא שני שקלים בלבד. או לא ).

תשובה:

שלום רב,

מותר למחול לו על העודף.

כאשר מחזירים הלוואה ואין למלווה עודף, עדיף לתת את העודף לצדקה ולא למחול, אבל במקרה כזה ניתן למחול על העודף תמורת הטרחה ולא תמורת ההלוואה הקצרה ולכן אין בכך שום חשש ריבית.

מקורות:

לעניין מחילה על עודף עיין בשו"ת מנחת יצחק ח"ט סי' פח.