מניעת הריון ללא גלולות

שלום וברכה.
יש לי כבר בן ובת וקיימתי מצוות פרו ורבו לחלק מהדעות.
ברצוני לדעת האם מותר להשתמש בקונדום כאמצעי מניעה.
כעת אשתי מניקה ובכל מקרה אינה נכנסת להריון אך אנו רוצים פתרון יותר בטוח מאשר גלולות.
אנו מעונינים בקונדום. האם זה מותר? מתי ואיך?!

תשובה:

שלום רב.

חס ושלום!

זה הוצאת זרע לבטלה. לדעת רוב הפוסקים מאחר שאין זה דרך ביאה. זה נחשב לאיסור הוצאת זרע לבטלה. שעליה כתב השו"ע (אבה"ע סי' כג סעי' א') שהוא איסור החמור ביותר מכל העבירות. אמנם מתירים לעשות זאת לצורך טיפולי פוריות, וזאת משום שאז זה לא נחשב לבטלה. אבל במקרה המדובר, יש בזה איסור גמור. (ראה כאן בהרחבה).

אם אינם רוצים להשתמש בגלולות, יש פתילות בשם גלוואן (ראה כאן), שהם מותרים עפ"י ההלכה.

תשובה זו, כמובן אינה מתייחסת לעצם המניעה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ניסינו כבר פתילות גלוואון ולאשתי היו כאבים מאוד חזקים בבטן עד כשלוש שעות לאחר לקיחת הגלולות.
    מצד אחד אין מניעת הריון כי גם ככה היא מניקה
    ומצד שני זו כבבר לא הוצאת זרע לבטלה כי יש לי שני ילדים בן ובת .
    לא כך!?

  2. אז תפנו לרופא נשים ותתייעצו מה לעשות. קונדום זה פשוט לא אפשרות! זה הוצאת זרע לבטלה! הדין של הוצאת זרע לבטלה אינו קשור כלל למצוות פריה ורביה.

  3. טוב תודה.
    נ.ב שמעתי פעם שמותר לשים קונדום ולעשות בו חור קטנטן וככה יוצא קצת מהזרע וזה לא הוצאת זרע לבטלה כי חלקו יוצא ועדיין ישנה אפשרות להכנס להריון אבל מיזערית האם דרך זו אפשרית!?

  4. זה מה שנקרא "קונדום סטרילי" או "קונדום הלכתי". עושים את זה רק לצורך הזרעה או הפריה חוץ גופית, כלומר שהזרע הולך למטרת פריה ורביה ולכן אין בזה איסור הוצאת זרע לבטלה (שזה הולך למטרתו). ויש כאלה שעדיין לא רגועים, אז הם עושים חור קטנטן, (ממש קטן כדי שלא יזדהם הזרע שנשאר בקונדום וילך לאיבוד). כאילו כדי שיהיה אפשות לזרע לצאת מהקונדום, אבל האמת היא שזה ממש לא מציאותי שיצא מחור קטן כזה. אני לא רוצה להאריך כאן בנושא זה. תוכל לראות במאמר שהפנתי אותך אליו באות יט שם דנתי בנושא זה של עשיית חור בקונדום. אבל במקרה שלך שזה לא הולך לצורך פריה ורביה, אין כל ספק שיש כאן איסור גמור. ראה מה שהובא שם בשם המהרש"ם.