קיזוז תשלום ללא הודעה למי שמשלמים לו

שלום לכבוד הרב וחנוכה שמח.
אני גר בבית שכור המחולק לשני שוכרים . שוכר ראשי ואני השוכר המשני.
החשבונות מהעירייה מגיעים לשוכר הראשי והוא משלם את כל החשבונות מכסו כי הוא זה שמופיע ברשומי העירייה . לאחר מכן הוא מעביר את החשבונות אלי ואני אחרי עשיית חשבון הצריכה של החלק שלי (מים ,חשמל ארנונה וכו'..) מעביר לו צ'ק על החלק שלי וכך אנחנו מסתדרים ב"ה ללא בעיות כבר שנתיים. (השוכר הראשי סומך עלי שאני עושה את החשבון כמו שצריך -ואכן כך הדבר).

לאחר שהעירו את תשומת לבי לשיטה בה אני מחשב את חלקי בצריכת המים הכללית הבנתי ששילמתי לשוכר הראשי יותר ממה שהייתי צריך ,ובמהלך שנתיים אחורה זה מצטבר לסכום של מאות שקלים.
האם מותר כל פעם שאני מעביר לו את הצ'ק על חלקי לנקות חלק מהסכום עד שאתקזז
עם הסכום ששולם לו עקב טעותי ,וזאת בלי לידע אותו על כך .

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

אין כל בעיה. בכל פעם שאתה בא לשלם לו, אתה הרי משלם לו את החוב שאתה חייב לו. אתה אומר לו אני חייב לך כך וכך ומשלם. אם אתה מקזז את מה שלדבריך אתה אמור לקזז לו, ממילא אתה חייב לו פחות.