יחוד סב עם נכדה

האם יש מקום לסבא להחמיר לא להתייחד עם נכדה? ואם אין מקום להחמיר, ובכל זאת הוא רוצה להחמיר, האם מותר להגיד לו שהוא טועה בהלכה?

תשובה:

שלום רב.

מותר לסב להתיחד עם נכדתו ואין מקום להחמיר בכך.

מקורות:

ראה ב"ח אבהע"ז סי' כב, וש"ך יו"ד סי' שסב ס"ק ג.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום וברכה.
    תודה רבה על התשובות המחכימות.
    אני מבין ויודע שהנכדה מותר להיות ביחוד עם הסבא.
    שאלתי: אם האמא של הנכדה גם נמצאת היינו כלתו, האם הנכדה שהיא מעל גיל 6 יכולה להיות שומרת לסבא למנוע יחוד עם כלתו. ואם לא מאיזה גיל היא יכולה להיות שומרת בין אמא לסבא?

  2. היא יכולה להיות שומרת מגיל 6 ואילך והחזון איש הקל כבר בגיל 5, הכלל הקובע הוא שכשאר קורה משהו חריג היא שמה לב..