זמירות של שבת יחד עם אשתו בימי טהרתה

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
בעזרת ה' אני מתחיל בקרוב ללמוד את כל הלכות נדה בעיון (טור בית יוסף ראשונים ואחרונים) ורציתי לפני כן להכין את הגמרא רש"י ותוספות בסוגיות ההלכתיות. יש לי חבר שלמד את כל מסכת נדה (בדף היומי) ואמר לי שרוב המסכת עוסקת בטומאה וטהרה ולא בנדה. בכל זאת רציתי לבקש מהרב אם הוא יכול להגיד לי איזה פרקים כן להלכה או סוגיות בדפים מסוימים כך שאוכל להכין את הגמרא לפני הלימוד ההלכתי.
ורציתי גם לשאול האם מותר לאשה נדה לשיר זמירות שבת ליד בעלה? אשמח למקור.
תודה רבה!!

תשובה:

הסוגיות המרכזיות שנמצאות בגמרא בצורה מסודרת הם בעניני כתמים – פרק הרואה כתם. עצתי לך, שבכל סוגיא שאתה מתחיל תעיין בבית יוסף ותלמד את מקורותיו בסוגיות הגמרא.

בהצלחה רבה, ויה"ר שתזכו שיפוצו מעינותיכם חוצה.

לענין שמיעת קול אשתו טהורה, ידוע שבעת שאדם עוסק בלימוד אסור לו לשמוע קול זמר מאשתו גם בימי טהרתה, ומן הדין היה לאסור זאת בעת אמירת הזמירות. אולם, מנהג העולם להקל בזה, ונראה שאין להחמיר בכך אלא בזמירות שהם פסוקי תנ"ך ממש, כמו פרק מזמור לדוד שנוהגים לשיר בסעודה שלישית, ויש שנהגו להקל גם בזה.

מקורות:

על שמיעת קול זמר באשתו טהורה ובעת אמירת הזמירות, ראה רמ"א או"ח סי' עה סעי' ג, ועל מנהג העולם בזה בס' מראה כהן פרק ה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בספר מראה כהן עמוד פ"ג פסק להחמיר. אמנם ראיתי בספר טהרת הבית סימן י"ב סעיף כ"ט שפסק להקל וכתב שהמחמיר תבוא עליו הברכה.