הורדת שיער בין הגבות לגבר

שלום לכבוד הרב
ראיתי באתר כמה פעמים שהתרתם הורדת שיער לגברים בכל מיני אופנים ורציתי לשאול, יש לי חבר בעל תשובה שמאד חשוב לו מראה החיצוני שלו. ומאז שהוא ילד הוא הוציא שערות בין הגבות עם חוט או שעווה בשביל שלא יתחברו הגבות שלו ויראה מגוחך, שאצל ילד חילוני דבר זה כנראה השפלה וביזיון גדול. בכל מקרה כשהוא חזר בתשובה היה רב שהתיר לו להמשיך עם זה, מכיון שהוא מוריד פעם בהרבה זמן ומעט שערות ובגלל שעדיין הדבר בנפשו וגורם לו ביזיון גדול מול המשפחה וכו' ובפרט שאם הוא יפסיק עכשיו להוריד, יראו שעד היום הוא הוריד וגם זה יגרום לו בושה גדולה. אשמח לשמוע את דעת הרב בנושא. תודה.

תשובה:

שלום רב.

אם הסרת השיער מיועדת לנוי הדבר אסור, אולם, אם נגרם לו צער רב ולפי הבנתו מראה גבות עיניו נראה חריג והוא מתבייש בכך, יש להתיר לו להסיר את אותו שיער.

מקורות:

ראה כאן.