לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לבישת בגדים שחורים בשבת

כיצד אנו הולכים כיום עם חליפות שחורות בשבת אם היערות דבש (ח"ב, ד"א) אוסר זאת? תודה.

תשובה:

שלום רב.

לשם דיוק, בס' יערות דבש שם אינו אוסר ללכת בבגד שחור בשבת, אלא מתמרמר על כך שדבר זה עלול להביא את האדם לידי מכשול, שיבוא לנקותו מאבק. ומכל מקום, אף הוא שם בדבריו מעיד שמנהג העולם ללכת בבגד שחור בשבת בדוקא, יותר מבחול [אלא שהוא מכנה זאת "מעשה שטן"]. בספרי הפוסקים דנו אם ראוי לאדם לשנות בשבת מלבושו ללבן כפי הוראת האר"י ז"ל, ובס' פנים מאירות סי' קנב כתב שכיון שהמנהג אינו כך יש בזה משום יוהרה וגאווה ואין לעשות כן.

בכל הענינים האלו נאמנים עלינו דברי חז"ל "הנח להם לישראל אם אינם נביאים בני נביאים הם". כלומר, אין להרהר אחר מנהגם של ישראל, ובפרט שנהגו בו גדולי עולם מזה מאות שנים.