הדלקה בפתח החצר הפונה לשביל צדדי או בפתח החלון הפונה לרחוב מרכזי?

שלום לכבוד הרב
חנוכה שמח.

1.אדם בגר בבית שיש לו גם חצר המשמשת לדיורי חצר
אך הפתח של החצר פונה לשביל צר שאין בו פירסומי ניסא
האם ידליק בפתח זה או בתוך הבית?

תשובה:

שלום רב.

אדם שיש לו חצר המשמשת לדיוריה כפי שהיה בזמן חז"ל, ידליק בפתח החצר אף שהיא פונה לשביל צדדי שמעטים בו העוברים והשבים. אין חיוב להדליק במקום שמפ]רסם את הנס יותר, אולם בהחלט יש חיוב לקיים את המצוה כצורתה כפי שתיקנו חז"ל. אדם שיש לו חצר עם פתח הראוי לקיום המצוה, יתכן שכלל אינו מקיימה כשהוא מדליק בחלון, וגם אם יש בכך קיום למצוה ודאי אינו אלא בדיעבד, אולם ההדלקה בפתח החצר אף שהיא פונה לרחוב צדדי, היא קיום המצוה לכתחילה.