הכשרת תבניות אפייה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה בנוגע לתנור. אמא שלי עשתה המבורגר בשרי בתנור על מגש אפייה עם נייר אפייה עליו. אחרי כמה שעות היא עשתה פיצה על אותם מגשים בתנור, (אמנם החליפה נייר אפייה) אך לא ניקתה או עשתה על מגש אלומיניום. מה עושים במקרה כזה? איך אפשר להכשיר את המגשים, אם בכלל?
חשוב לי מאוד להדגיש שאני חוזרת בתשובה והבית שלי לא מקפיד בצורה רצינית על כשרות כמו שצריך כיוון שבשבילם זה רק הפרדה בין בשר וחלב ותו לא. אשמח לתשובה מקלה על מנת לשמור על השלום בית. תודה מראש!

תשובה:

שלום רב.

לצערי לא ניתן להכשיר את התבניות כיון שהשתמשו בהן לחלב ולבשר באותו היום. הכשרת תבניות מצריכה ליבון חמור, כלומר, לחמם אותן עד שיאדימו ויעלו ניצוצות. ליבון כזה יפגום אותן ויקלקלן לגמרי. תבניות שהשתמשו בהן בבשרי ולא 24 שעות השתמשו בהן לחלבי ניתן להכשירן על ידי חימום התנור לחומו המירבי. וגם זאת רק אם היו נקיות לחלוטין בשעת אפיית החלבי.

מקורות:

ראה ס' הכשרות פרק א סעי' לז.