מריחת משחה בפי הטבעת ביד ימין / דיבור בשירותים בשפה זרה

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
מי שיש לו פיסורה או טחורים וצריך למרוח משחה באותו המקום, האם יכול למרוח ביד ימין או שמא זה אסור כמו האיסור לנגב בימין כמבואר בשו"ע סימן ג' סעיף י'?
וכן מוזכר בפוסקים שאסור לדבר בשירותים. האם איסור זה הוא רק בלשון הקודש או שמא הוא גם בשפות זרות כגון אנגלית, ספרדית וכו'?

תשובה:

חנוכה שמח!

א. מותר למרוח משחה בפי הטבעת ביד ימין.

ב. הטעם העיקרי לאסור לדבר בשירותים הוא משום צניעות, ולענין זה אין הבדל באיזו שפה מדברים.

מקורות:

א. ראה ראה אשל אברהם (בוטשאטש, שם).

ב. ראה שו"ע מהדו"ת סי' ב. לפי זה יש שרצו להתיר לדבר בלחש בטלפון, באופן שאין קולו נשמע בחוץ או כשאין עמו איש בבית, אולם, לדעת המקובלים הדיבור בשירותים מזיק, לפי שעל ידי כך יש שד שיכול להתגרות באדם ולהחטיאו, ולענין זה גם דיבור בטלפון אסור.