זמן הדלקת נרות במוצאי שבת לנוהגים כרבנו תם

אני נהג כר"ת בצאת שבת. האם אני צריך במוצאי שבת הקרובה להמנע ממלאכה עד לזמן רבנו תם כמו בכל מוצאי שבת, או לכוון לצאת ידי חובה בהדלקה שמתקיימת לאחר זמן הגאונים, ולהמשיך להמנע ממלאכה עד זמן רבנו תם?

תודה רבה

תשובה:

הוראת הגרי"ש אלישיב והגרש"ז אויערבך היא, שהואיל ואנו נוהגים כרבנו תם רק לחומרא בעלמא, במוצאי שבת חנוכה יש להדליק נרות חנוכה מיד לאחר ערבית. כמובן אלו הנוהגים כך מעיקר הדין כמו חסידי צאנז סטמר ואחרים, נוהגים כרבנו תם גם במוצאי שבת חנוכה. לענין שאר מלאכות כדאי להמנע כמו בכל שבוע.

מקורות:

על גדר המנהג להחמיר כרבנו תם במוצאי שבת ושורשיו, ראה כאן.