חיבוק ונישוק אחיינית קטנה

שלום וברכה

האם מותר להרים על הידיים – לחבק וכדו' אחיינית קטנה מעל גיל 3 ?
מה הכללים בזה ?
דבר מצוי הוא שילדות קטנות (בפרט שהורגלו לכך לפני גיל 3) רצות לדודים, מצפות ליחס, שיחזיקו אותן וכו', או אם בוכות וצריך להרגיע אותן וכדומה.
במידה וזה אסור, איך מיישמים את זה ? ביום בהיר פתאום דוחים אותן ?

תודה

תשובה:

שלום רב.

נגיעה לשם חיבה אסורה מגיל שלוש שנים ויום אחד, ואילו נגיעה לכל צורך אחרת מותרת עד שתגיע לגיל שהדבר עלול לגרום להרהור עבירה. בנוגע לדרך ליישם ענין זה, החכם עיניו בראשו, נראה לי שלפעמים סוכריות משובחות מספקות תחליף הולם…

מקורות:

ראה כאן.